Biografi

Ræga Råkkers 2003

Ræga Råkkers er en norsk rockegruppe fra Kristiansand, som var aktiv fra 13. februar 1993 til oppløsningen i desember 2004. Gruppa er mest kjent for sine parodier av kjente sanger, men også egenkomponerte sanger med tekster på norsk. Mest kjent for sangen «Når æ dør» fra 2003.

Bandet skapte furore da deres CD cover til albumet «Det er ikke Ræger alt som lukter» vant flere priser innen fotografi og designer konkurransen «Sabla bra reklame» en underavdeling av Gullblyanten som er reklamebransjens årlige prisutdeling.

Etter å ha vært oppløst siden desember 2004, ble bandet startet opp igjen påsken 2009 og reunion konsertene ble en suksess. Det virket som publikumsskaren til Ræga Råkkers hadde vokst mens bandet lå i dvale. Ræga Råkkers har ikke gitt ut noen nye album siden comebacket, men har sluppet flere sanger via www.youtube.com.

Det er også verdt å påpeke at Harald og Tony har spilt sammen hele tiden mens bandet var oppløst, men da som en akustisk duo, noe de fortsatt gjør titt og ofte. De har etter hvert skapt en egen turne-nisje, «pub-til-pub» turne, som de gjentar hver vår. De reiser fra pub til pub i en 14-dagers periode og turnerer i selve Kristiansand, noe som har slått godt an, ser det ut til.